Ohrid - Makedonski biser

Ohrid, Makedonija

već od 69€

Opis destinacije

Ohrid je grad - spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava (prema legendi više od 360 crkava). Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka koja je najznačajniji srednjovekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka. Ohrid je nadaleko poznat i po svojoj gradskoj arhitekturi iz XIX veka .

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
03.03.-07.03.2022. godine

CENA ARANŢMANA: 75 €  

2 noćenja- HOTEL SILEX 4* 

CENA ARANŢMANA: 69 € - polazak iz Niša i Leskovca   Polazak iz: Preljine, Kraljeva, Vr. Banje, Trstenika, Kruševca,  Niša i Leskovca 

DOPLATA za polazak iz Užica 10 €(transfer do Čačka), iz Kragujevca 10€ (transfer do Mrčajevaca),  Požege 7€ (transfer do Čačka). Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplativa putnika. 

CENA ARANŢMANA OBUHVATA 
- prevoz autobusom turističke klase (klima, AUDIO oprema) 
- smeštaj u hotelu Silex 4* u 1/2 i 1/3 sobama na bazi dva noćenja sa doručkom,  
- panoramsko razgledanje Ohrida u pratnji vodiča 
- usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja 
- troškove organizacije putovanja 

CENA ARANŢMANA NE OBUHVATA 
- putno zdravstveno osiguranje 
- individualne troškove 
- fakultativne izlete 

POPUSTI ZA DECU 
- Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 30 €, (cenu karte). *Deca do 12 godina ostvaruju popust 10 € na cenu aranžmana, imaju sopstveni ležaj i sedište u autobusu. 

DOPLATA ZA SEDISTA I JEDNOKREVETNU SOBU 
- Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi  doplata 10 € 
- Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 30 € 
- Doplata za jednokrevetnu sobu 40 € 

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Odlazak do svetog Nauma 10 € (minimum 25 osoba) 
- Obilazak Vevcana I Struge 15€, cena za decu 10 € (minimum 25 osoba) 
- Biljanini izvori 5 € (minimum 25 osoba) 
HOTEL „SILEKS“ ★★★★ 
Hotel Sileks se nalazi na samoj obali Ohridkog jezera, u okviru odmarališta Sveti Stefan. On poseduje  privatnu plažu, veliki bazen i nudi besplatan bežični internet i besplatan privatni parking. Sve sobe hotela Sileks imaju balkon i flat-screen TV s kablovskim kanalima. 
U restoranu i baru se služe makedonski specijaliteti, internacionalna kuhinja i veliki izbor pića. Na peščanoj plaži hotela Sileks očekuju vas restoran, igralište, suncobrani i ležaljke. U okviru objekta su  vam na raspolaganju tereni za tenis, košarku i fudbal. TakoĎe možete uzeti učešća i u raznovrsnim  programima aktivnosti, uživati u koncertima i izvoĎenjima ili se počastiti masažom. Centar Ohrida je udaljen 4 km, a ohridski aerodrom 10 km. 

1.Dan– KRALJEVO
Polazak iz Kraljeva oko 23h. Putovanje preko Niša i Skoplja sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

2. Dan -OHRID
Dolazak u Ohrid u jutarnjim satima. Pauza za kafu u centru grada, a zatim obilazak sa vodičem starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima ( crkva Sv.Sofije iz XI veka, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrĎava, Sv. Jovan Kaneo, amfiteatar... ). Nakon obilaska Ohrida, smeštaj u hotel “PRESTOL” 3* koji se nalazi uz samo Ohridsko jezero. Slobodno vreme . Noćenje.

3. Dan - OHRID – TIRANA – OHRID
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet (u 07.30h). Vožnja prema Tirani sa kratkim zadržavanjem radi odmora. Obilazak Tirane: Saborna crkva, Katolička katedrala, Etem begova džamija, Nacionalno-istorijski muzej, Skenderbegov trg… Povratak u hotel oko 21h. Slobodno vreme. Noćenje.

4.Dan -OHRID – MUZEJ NA VODI - MANASTIR SVETI NAUM – BILJANINI IZVORI - KRALJEVO
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet, Muzej na vodi i manastir Sv. Nauma. Muzej na vodi je deo rekonstruisanog praistorijskog naselja, sojenice pretvorene u lep i unikatan muzej na vodi koji prikazuju način života žitelja ovog naselja 1200. godine pre naše ere. Obilazak manastira Svetog Nauma koji je izgraĎen na steni iznad jezera, odakle se pruža nezaboravni pogled na Ohridsko jezero, okolne planine i izvor i crkva Svete Petke. Uživanje u raskošnoj lepoti paunova kojih ima puno u kumpensi Svetog Nauma. Poslušati i pomoliti se nad grobom Svetog Nauma i čuti “otkucaje srca”. Po povratku u Ohrid, slobodno vreme ili fakultativni odlazak na Biljanine izvore. Oko 17časova povratak za Srbiju.

5 .Dan - KRALJEVO
Dolazak u Kraljevo u ranim jutarnjim časovma.( oko 01h) .Kraj puta.
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima graĎana do 15.06.2022. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu)
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

TMŠ

Organizator putovanja je turistička agencija Tomash Tours, broj licence 242/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Tomash Tours. OUP

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.